Het probleem

Matrassen kunnen niet gewassen worden.

U biedt uw gasten uiteraard het beste comfort. En hier is hygiëne een belangrijk onderdeel van. Het is aangenaam om als gast te mogen vertoeven in een mooie en stralend schone kamer. Een schoon lijkend matras is echter niet altijd even hygiënisch. Huisstofmijten en bacteriën zijn namelijk niet met het blote oog zichtbaar.

Steeds meer mensen krijgen last van allergie. Volgens onderzoek heeft 52% van de mensen in 2015, uw potentiële gasten, last van allergische aandoeningen! Men is zich bewust van het feit dat het matras de grote boosdoener is. De publiciteit rondom dit onderwerp is dan ook groot. Een niet gereinigd matras levert een hygiëneprobleem op voor hotels en andere accommodaties. Een matras met regelmaat reinigen is dus van groot belang!

Maar wat maakt een matras nou precies de ideale leefomgeving voor huisstofmijten en bacteriën? Hier volgt een indicatie:

Verschillende gasten

Veel verschillende gasten slapen in hetzelfde bed. Dat zijn er al snel 150 per jaar. Sommige gasten zijn zeer hygiënisch, anderen wat minder. Ook zijn er regelmatig gasten met huidaandoeningen en urineverlies. Daarnaast vinden er in hotelbedden vele activiteiten plaats die tot proteïnerijk vochtverlies kunnen leiden. Al deze vervuiling belandt in het matras.

Eten in bed

Mensen ontbijten, eten en drinken in het bed en produceren daardoor veel extra voedingsstoffen voor de huisstofmijt.

Onvoldoende ventilatie

De kamers in een accommodatie worden relatief kort gelucht, de temperatuur is structureel hoog en de badkamer zorgt voor extra hoge luchtvochtigheid. Verder zijn de bedden altijd opgemaakt, waardoor warmte en vochtigheid in het matras worden vastgehouden.

Het is tijd voor een grondige reiniging!